3 tips för en bättre arbetsmiljö i telefonen

Det kan vara väldigt stressigt att jobba med att besvara samtal från kunder. Telefoner som ständigt ringer, kunder som får vänta lite för länge och är irriterade när du väl svarar. Vi har listat 3 tips på hur du kan förbättra arbetsmiljön för personalen i telefonen!

  1. Planera för en varierad arbetsdag

Det är krävande att vara den som ska besvara frågor, ge tips och råd eller ta emot klagomål per telefon hela dagen. Om det är möjligt vill vi uppmuntra till en schemaläggning som varierar arbetsuppgifterna för de anställda. Dessutom kan det vara bra att schemalägga tid för vila och reflektion – tumma inte på dygnsvila och raster! Återhämtning är av största vikt.

Relaterat inlägg

Få mer gjort, ta en paus!

Hur får man mer gjort som arbetsnarkoman? Ett bra sätt är att ta regelbundna pauser. Det kan vara att ta en kort mikropaus med att sträcka på sig. Många chefer tror att anställda ska vara fastkedjade på sin arbetsplats för...
Läs mer

  1. Uppmuntra till delaktighet

Om personalen har en hög upplevd stress och en känsla av att alltid vara otillgängliga och otillräckliga påverkar det både deras mående och arbetsprestation negativt. Det är också lätt att en sådan arbetsmiljö bidrar till splittringar mellan yrkesgrupperna. För att motverka den här typen av negativa effekter av en dålig arbetsmiljö är delaktighet den viktigaste ingrediensen. Genom att personalen själva är delaktiga i att ta fram förbättringar och förändringar blir nya arbetssätt välförankrade i gruppen.

Relaterat inlägg

Bli gladare på jobbet med rätt färg och ljus

Bli gladare på jobbet med rätt färg och ljus Vårt humör påverkas av färg och ljus och genom att göra rätt val kan du skapa en bättre och mer trivsam arbetsmiljö. Förutom att det är viktigt att röra på sig,...
Läs mer

  1. Välj verktyg som hjälper

I den snabba digitala utvecklingen som pågår i hela samhället är det viktigt att inte tappa bort personalens arbetsmiljö och behov. Det allra viktigaste för personalen är att de nya verktygen ska hjälpa, inte stjälpa. IT-system som inte fungerar ger ökad administration. Vilket ger högre upplevd stress. Detta påverkar arbetsmiljön negativt.

Som med mycket annat lönar det sig att börja där man står. Vad har ni för system idag? Hur ser ert arbetssätt ut i telefonen? Kanske finns det outnyttjade möjligheter i de verktyg och system ni redan har. Digitaliseringen är nyckeln till en bättre arbetsmiljö även för personal som jobbar mycket i telefonen. Det enda som behövs för att komma igång är en ett kreativt tänk, kombinerat med smidiga integrationer mellan system och smarta digitala verktyg.

Ett sådant smart verktyg är Aurora teleQ. Istället för att telefonen ringer konstant och bidrar till en stressig arbetsmiljö har du i Aurora teleQ alla samtal som ärenden på din dataskärm. Antingen plockar du dem när det passar dig, eller så har personen som ringer in fått en återuppringningstid som finns schemalagd på din skärm. Våra kunder har upplevt att arbetsmiljön för personalen som jobbar med ärenden i telefon förbättrats avsevärt sedan införandet av Aurora teleQ.

Relaterat inlägg

Del 1: Varför ska man ha en telefonväxel?

Vilka företag behöver en telefonväxel och vad är syftet? Behöver småföretag en telefonväxel och hur många anställda behöver man vara för att det ska löna sig? Det enkla svaret är att det finns flera fördelar även för mindre bolag med...
Läs mer

Skriven av Emelie Lundros

Digital Content Manager på Aurora Innovation