Att välja rätt headset

Att välja rätt headset är viktigt och individuellt eftersom alla har olika behov och jobbar under olika förhållanden. Jag har testat alla möjliga varianter alltifrån trådbundna, trådlösa dect headset, trådlösa med blåtand, dubbel-öra, singel-öra, mikrofon med bullerdämpning, mikrofon utan bullerdämpning, headset med active noise cancellation mm.

Att välja rätt är även viktigt ur en arbetsmiljö synpunkt. Ni kommer att jobba mer effektivt, mer bekvämt och det kommer att resultera i att produktiviteten ökar. Med ett trådlöst headset kan ni besvara samtal även när ni inte är på plats. Ni kommer att ha båda händer fria till att göra andra arbetssysslor medan ni pratar med en kund eller kollega.

Har ni headset med bullerdämpning så kommer era kunder att höra er bättre. Funktionen tonar ner bakgrundsljudet och framhäver rösten, på så sätt blir det mycket enklare att prata med kunden även om det är mycket oljud i bakgrunden. Bullerdämpade mikrofoner är väldigt underskattade.

Själv sitter jag och jobbar vid mitt skrivbord. Jag skulle kunna ha ett trådbundet headset men jag föredrar ett trådlöst headset av en enkel anledning: Det är en stor frihet att kunna röra sig fritt utan att vara bunden till sitt skrivbord.

Vilket headset rekommenderar jag?
Jag använder Jabra Evolve 75 det är ett trådlöst headset med dubbel-öra. Jag har min softphone, min mobil kopplat till mitt headset. Batteritiden räcker en hel arbetsdag. Den krånglar aldrig och det är lätt att justera volymen och stänga av mikrofonen när jag är i samtal. Den bästa funktionen är ANC, ANC stänger ute allt bakgrundsljud så jag kan höra den jag pratar med mycket bättre.

Relaterat inlägg

Genomgång av Jabra Engage 75

Jabra Engage 75 Stereo är ett professionellt headset med kristall klart ljud. Här går vi igenom de stora nyheterna med Engage.
Läs mer

Skriven av Burhan Kesapli

Denna karismatiska herre har ett sött smeknamn med många kalorier, Bullen. Bullen har en intensiv energiförbrukning under dagen och narkolepsi efter 21.30. Drömmer om att springa långt på höga höjder.