Bli gladare på jobbet med rätt färg och ljus

Bli gladare på jobbet med rätt färg och ljus
Vårt humör påverkas av färg och ljus och genom att göra rätt val kan du skapa en bättre och mer trivsam arbetsmiljö. Förutom att det är viktigt att röra på sig, ha ett organiserat skrivbord och ha bra strategier för att minska stressen så är inredning viktig för en effektiv och trivsam arbetsplats.

Rätt färg för kontoret
Innan du målar om kontoret kan det vara bra att känna till färgernas betydelse för ditt humör. Oavsett om du är arbetsgivare eller anställd, om du tror på feng shui eller vitt och fräscht, så tror vi att du här kan få lite tips för färgsättningen på din arbetsplats.

Relaterat inlägg

6 tips för att bli mer effektiv på jobbet

Drömmer du om minskad stress och ökad kontroll på ditt jobb? Vi vet hur du byter jobbstress och kaos mot lugn och ro samtidigt som du ökar din produktivitet med några enkla lösningar. Att bli mer effektiv kommer även att...
Läs mer

 • Röd
  Våra ögon dras till rött och fångar vår uppmärksamhet. Röd färg associeras med aktivitet och ökar pulsen och ger energi. Kan passa bra som komplementfärg i en entré.
 • Orange
  Gör oss mer sociala men ska man vara produktiv så är färgen inte att rekommendera. Färgen passar däremot väldigt bra till mötesrum, lunchrum och andra ytor där människor umgå
 • Gul
  Färgen gul stimulerar kreativitet och optimism. Är du en designer eller jobbar med något som kräver att man är kreativ då ska din arbetsplats ha massor av gult.
 • Grön
  Är en neutral färg som är uppfriskande och lugnande. Grön färg är behaglig eftersom den inte anstränger ögonen. Färgens egenskaper för att färgen blir en väldigt användbar färg.
 • Blå
  Blå har precis som grönt en lugnande effekt och hjälper dig att fokusera på uppgiften som du har framför dig. Vill du ha ökad produktivitet så är blå färgen för dig.
 • Lila
  Lila stimulerar problemlösning. Denna egenskap passar på många olika arbetsplatser och är särskilt populär hos utvecklare.

Rätt belysning
Det finns ingen ersättare för ett naturligt ljust. Att jobba vid fönstret där man får massor av naturligt ljus är så optimalt det kan bli! Här i Skandinavien lyser tyvärr solen med sin frånvaro under flera månader under vinterhalvåret och därför behöver vi rätt typ av lampor på arbetsplatsen. Våga undvika lysrören och kombinerar med en bra LED-lampa vid ditt skrivbord. Rätt belysning gör att ergonomin förbättras och att du på sikt förebygger arbetsskador. Se även till att belysningen är jämn och går att reglera.

Vi hoppas att ditt arbetsår blir både färgglatt och ljust och härligt!

Relaterat inlägg

Sparka igång din kreativitet

Har du någon gång haft ett problem som du inte haft en bra lösningen på men efter att du givit hjärnan lite distans i en paus från själva problemet, kommit på lösningen kanske efter en god natts sömn eller efter...
Läs mer

Skriven av Burhan Kesapli

Denna karismatiska herre har ett sött smeknamn med många kalorier, Bullen. Bullen har en intensiv energiförbrukning under dagen och narkolepsi efter 21.30. Drömmer om att springa långt på höga höjder.