Hur väljer man rätt headset?

Alla vi som jobbar eller har jobbat på kontor har någon gång suttit med luren fastklämt mellan örat och axel för att vi behöver använda båda händerna till att skriva. Efter en arbetsvecka har du säkert känt att nacken ömmar? Om du fortsätter på samma sätt under lång tid kan det faktiskt ge kroniska besvär. Det är nog den största av anledningarna till att vi behöver ett headset.

Ergonomi, mer än bara ett höj- och sänkbart skrivbord

Tänk dig din arbetsplats. Ni har säkert tillgång till kaffe, höj och sänkbart skrivbord, en bra arbetsstol, kanske friskvårdsbidrag för att du skall kunna träna mm. Det känns ganska självklart, eller hur?

Lika självklart borde det vara att alla anställda har ett headset, oavsett om man använder en mobiltelefon, bordstelefon eller datorn till sin telefonväxel. Sennheisers headset tillhör lika mycket ergonomi som en ergonomisk stol – bara att de förutom att vara ergonomiskt riktiga för kroppen, dessutom är det för öronen!

Att välja rätt headset – Patenterat hörselskydd

I alla Sennheisers headset finns nämligen ett patenterat hörselskydd som heter ActiveGard®. Detta skyddar dina öron från höga ljudpikar genom att komprimera dem. För att ta ett extremt exempel på en ljudtopp som de flesta av oss har varit med om är när man tillexempel har råkat ringa fel och ringt ett faxnummer. Tonen man möts av skär i örat och de flesta reagerar med att fort ta bort telefonen från örat och lägga på. Men ringandet i örat känns stund efteråt och skadan är redan skedd… Känner du igen dig?

Ljudtoppar är inte bara pipande toner som när du ringer till en fax, utan kan också ske under ett helt vanligt samtal. Därför är det viktigt att ha ett headset där hörselskyddet faktiskt fungerar, och eftersom det är ett patenterat hörselskydd finns det alltså bara i Sennheisers headset. En väldigt bra funktion, eller hur?

Vanliga utmaningar du enkelt löser med Sennheiser:

 • Nackbesvär – pga av fel användning av telefonluren
 • Stress – du hör bättre och kan använda båda händerna till annat samtidigt
 • Oro för hur hörseln påverkas av långa samtal varje dag – med Sennheisers patenterade hörselskydd – ActiveGard®
 • Irritation över ”hackiga” samtal – hör och bli hörd, utan avbrott
 • Irritation över att inte bli hörd – Sennheisers headset är ultra-buller-reducerande, vilket innebär att de tar bort allt bakgrundsljud i mikrofonerna
 • Huvudvärk – Sennheisers headsetbågar är ergonomiskt utformade och klämmer inte på huvudet
 • Onödiga kostnader – våra headset är utformade för att hålla i flera år

Läs mer om Sennheisers patenterade hörselskydd, ActiveGard®, här: http://bit.ly/2FFO83h

Spara tid och pengar genom att eliminera problemen…

Ett vanligt vardagsproblem för många är att headsetet på jobbet strular. Ni har telefonväxeln från Easy telefoni och ett headset av billigt fabrikat som har fungerat någon månad, men nu börjar problem uppstå. Det är ett trådlöst headset som man ska kunna gå flera meter från telefonväxeln med, till exempel till skrivaren, men det går inte för då klipper ljudet och du hör inte den du pratar med. Du går tillbaka mot datorn men det låter burkigt och du måste lägga på och ringa upp. Känner du igen dig?

Användaren av headsetet blir irriterad och måste upprepa sig om och om igen för att personen den pratar med inte hört hälften av vad som sagts. Han eller hon går till den Telefoni-/ IT-ansvariga på företaget och säger: ”Det här headsetet bara krånglar! Jag behöver ett nytt för att kunna sköta mitt jobb!” – varpå den Telefoni- eller IT-ansvariga måste lägga tid på att ordna ett nytt headset. Fastän det bara va någon månad sedan de byttes ut…

-Ett vanligt problem som enkelt kan lösas!

Ett annat scenario att du sitter upptagen i ett telefonmöte. En kollega kommer fram till dig och börjar prata samtidigt som du försöker höra vad som sägs i mötessamtalet i ditt headset.

Din kollega har trott att du är ledig eftersom du sitter tyst och lyssnar med headsetet på… Känner du igen dig här med? Irriterande, eller hur? Det finns ett headset med en lösning på det här problemet också – Sennheisers serie SDW 5000 har en ljusindikation på sidan av headsetet som lyser rött om du sitter upptagen i samtal, och grönt om du är ledig. På så sätt slipper du bli avbruten hela tiden och kan fokusera på ett samtal i taget. Om du dessutom vill vara ännu tydligare finns en större ljusindikator som syns på håll!  Ljuset lyser rött, gult eller grönt, beroende på om du är i samtal eller inte.Om du är en användare som jobbar i ett öppet kontorslandskap med varierande arbetsplats kan du däremot behöva ett headset som aktivt stänger ute omgivande ljud, så att du också hör lika bra som personen i andra änden. Lösningen på det här problemet heter MB660.MB660 är marknadens första adaptiva ANC headset, vilket innebär att det aktivt justerar nivån av brusreducering i lurarna beroende på vilken miljö du befinner dig i. Den här tekniken som vi kallar för NoiseGard™ låter dig jobba ifred, även om du sitter i en ljudlig miljö!

Ett dyrare headset blir billigare i längden!

Om man börjar räkna på vad alla dessa billiga headset som ständigt byts ut kostar över en 10 års period, blir siffran väldigt hög. Köper du ett billigt headset en gång var sjätte månad kostar det irritation, tid och massor med pengar. Dessutom är de flesta inte ergonomiska. Därför skall man välja ett headset från Sennheiser till sin telefonväxel. Oavsett om man vill ha ett trådlöst eller trådbundet headset finns lösningarna som bara fungerar! Våra headset kostar garanterat lite mer än våra konkurrenters headset, men det finns faktiskt en anledning till det. Anledningen är att du får vad du betalar för – vilket är ett robust headset med avancerad teknik som fungerar sömlöst tillsammans med er växellösning. Inget krångel. Bara att plugga in! Dessutom är det ergonomiska bågar, förstärkta kablar, material som tex borstat stål som är både snyggt och hållbart samt användarvänliga manualer till alla headset – vilket innebär att vem som helst skall kunna sätta in headsetet i tex sin dator och få det att fungera.

Läs mer om hur dålig ljudkvalitet kan påverka dig på jobbet: https://sv-se.sennheiser.com/infographics-audio-conferencing

Sennheiser SDW – serien med ljusindikator

 • Ultra-brusreducerande mikrofon – den du talar med
  hör ingenting av omgivande ljud
 • Ljusindikator – visar om du är ledig eller upptagen
 • Skyddad parningsteknologi – behåller samtalen konfidentiella
 • Flexfit – välj mellan öronkrok, huvudbåge eller nackbåge

Läs mer här (https://en-us.sennheiser.com/sdw-5000-productivity)

Sennheiser MB660 – serien med ANC (active noise cancelling)

 • 30 timmars batteritid – och extra medföljande kabel
  om batteriet skulle ta slut
 • NoiseGard™ – adaptiv ANC reducerar omgivande ljud i
  den nivån det behövs, för att inte kännas instängt
 • SpeakFocus™- levererar kristallklart Sennheiserljud
 • TalkThrough – teknologin gör att du kan lyssna på kollegan
  eller höra vad flygvärdinnan säger, utan att ta av ditt headset

Läs mer här
(https://sv-se.sennheiser.com/wireless-headset-office-phone-mb-660-uc-ms)

Skriven av Therese König

Marknadsansvarig på Triada Senncom AB