Microsoft Teams

Genom att integrera Teams med vår växellösning får du en grym kombination av marknadsledande telefonväxel och mästerlig Microsoft-funktionalitet.

Microsoft teams och Easy Telefoni: en svårslagen kombination!


Teams och Skype for Business ger dig en fantastisk palett av smarta tjänster för både samarbeten, idéutbyten och online-möten. Genom att integrera Teams med vår växellösning får du en grym kombination av marknadsledande telefonväxel och mästerlig Microsoft-funktionalitet. Integrationen låter ert företag använda Teams att ringa med, samtidigt som ni fortsätter chatta, dela dokument och utbyta idéer precis som vanligt.

 

Microsoft Teams och Easy telefoni: så funkar det

Att arbeta sömlöst, oavsett var du och dina kollegor befinner er, möjliggör utbyte av idéer mellan avdelningar och kontor. Det är ett fantastiskt sätt att utveckla nya idéer och uppnå både individuella och företagsmål. Microsoft Teams är spindeln i nätet som möjliggör detta. I plattformen chattar du med kollegor, håller videomöten, delar filer och sköter samtal. När du lägger till vår lättanvända molnbaserade växellösning blir inte bara Teams bättre, vi vågar påstå att det gör företaget bättre.

 

Full integration frigör den fulla kraften i båda systemen

Vår växellösning är helt molnbaserad. Det innebär många fördelar för dig som användare. I det här sammanhanget är den kanske största fördelen att du kan integrera våra kraftfulla växeltjänster helt och hållet med alla smarta funktioner i Microsoft Teams. Då får du hela funktionaliteten i vår växellösning, som svarsgrupper, linjestatus, vidarekoppling, knappval och svarservice PLUS alla smarta samarbetsmöjligheter som Microsoft Teams erbjuder.

Alla växelfunktioner integreras i Teams, oavsett operatör

När du använder Easy telefoni i kan du fritt välja vilken, eller vilka, operatörer du vill använda. Du kan också ha flera olika operatörer samtidigt, vår tjänst är helt operatörsoberoende. Detsamma gäller när du integrerar mot Microsoft Teams. Det finns inga begränsningar, utan du väljer precis som vanligt vilka operatörer du föredrar. Oavsett vilken operatör du väljer, integreras all funktionalitet och alla växelfunktioner med Teams.

 

Missa aldrig ett samtal

När din Easy-växel är integrerad med Teams kommer alla inkommande samtal skjutas ut till både mobiltelefon och till Microsoft teams. Så, oavsett om du är arbetar vid datorn eller är har mobilen i fickan har du alltid möjlighet att svara. Självklart har du samtidigt växelfunktionerna tillgängliga, så du kan enkelt vidarebefordra samtal eller logga in eller ut från svarsgrupper. Naturligtvis helt oberoende av vilken operatör du använder.

Använder du Skype for Business? Om du samtidigt har Easy Telefoni som operatör kan vi se till att det ringer både i din Skype-applikation och i din mobiltelefon vid inkommande samtal. Det gäller både samtal till ditt fasta nummer och mobilnummer.

Teams Telefoni? Eller inte? Inga problem.

När du använder vår fullintegrerade lösning kan du välja vilka användare som ska ha tjänsten Teams Telefoni. Om inte alla användare har Teams Telefoni kan ni faktiskt fortfarande integrera dessa i företagets plattform (då använder de istället Easys egna tjänster, som Softphone, fasta telefoner mm). På det sättet får ni en sömlös lösning som fungerar för hela företaget, även om ni använder olika typer av applikationer. Alla medarbetare kan utnyttja både växelfunktioner och samarbetsfunktioner.

 

Ring och ta emot samtal med god ljudkvalitet

Easy Telefoni har full integration mot Microsoft teams. Det innebär att du både kan ringa ut och ta emot samtal direkt från Teams-appen eller från din dator. Självklart kan du också använda alla andra smarta växeltjänster som du är van vid i Easy. Du behöver inte heller oroa dig över ljudkvaliteten, den håller hög kvalitet.

 

Fungerar Teams oavsett vilken enhet jag använder?

Både Skype for Business och Microsoft Teams går att använda oberoende av vilken enhet du har. Det innebär att du till exempel kan använda tjänsterna på en iPhone, Android, PC eller Mac.

 

Vilken licens behövs för att kunna integrera med Teams?

För att kunna integrera din Teams-applikation med Easy Telefoni företagstelefoni kräver Microsoft att ditt företag har licensmodell E5. Det går också bra om ni har en E-plan med tillägget ”Phone System”. Om ni ska använda Skype for business med Easy Telefoni behöver ni ha en egen Skype-server med rätt licenser från Microsoft. Prata med oss så hjälper vi till om ni har frågor kring detta

 

Ladda ner produktblad

Funktioner i Microsoft Teams och Skype for Business

 • Håll och delta i möten med Teams och Skype for Business Att anordna och delta i video- och telefonmöten är...

  Att anordna och delta i video- och telefonmöten är superenkelt i Team och Skype for Business. Det går enkelt att lägga till deltagare utanför organisationen om det behövs och ni kan vara upp till 100 deltagare samtidigt.

  I Skype for Business skickar du ut en länk till mötet och dina kollegor eller kunder behöver varken installera mjukvara eller instickprogram – superenkelt. I och med att tjänsterna dessutom fungerar på alla typer av enheter blir det enkelt för deltagare att ansluta, oavsett var de befinner sig. Det blir helt enkelt en smart, användarvänlig mötestjänst för professionella möten online.

 • Chatta och skicka snabbmeddelanden En populär och enkel funktion, som finns i både Sk...

  En populär och enkel funktion, som finns i både Skype for business och Teams, är chatten som du kan använda för direktmeddelanden till andra deltagare.

  Den är ett smidigt sätt att skicka idéer och kommentarer under mötets gång, utan att andra deltagare störs. Ett enkelt sätt att reducera brus och bakgrundsljud och prat som lätt uppstår i ett möte med många deltagare.

 • Schemalägg, samarbeta, kryptera Om du har ett välfyllt schema och vill planera in ...

  Om du har ett välfyllt schema och vill planera in dina möten med god framförhållning kan du enkelt schemalägga dina distansmöten i både Skype for Business och Teams. Under mötets gång kan du sen enkelt överlämna presentatörskontrollen till en annan mötesdeltagare.

  Du kan också stänga av en eller flera mötesdeltagares mikrofoner om det krävs för att få en lugn och fokuserad ljudbild under mötets gång. Som arrangör kan du dessutom enkelt skapa omröstningar och ställa frågor under mötets gång och spara resultaten. Allt som sker under mötet krypteras av säkerhetsskäl.

 • Dela din skärm med andra mötesdeltagare Att dela sin skärm med andra mötesdeltagare är enk...

  Att dela sin skärm med andra mötesdeltagare är enkelt och du byter smidigt vilken skärm som ska visas under mötets gång. Om du har en PowerPoint-presentation kan du naturligtvis även dela den.

  Dessutom kan andra deltagare lägga till anteckningar och kommentarer i presentationen under mötet. Du kan också använda whiteboard-funtionen, där användare kan rita, anteckna och kommentera, precis på samma sätt som om ni satt i samma rum.

Vanliga frågor om Skype for Business och Teams

 • Vad är skillnaden mellan Skype for Business och vanliga Skype? I grund och botten är gratisversionen av Skype en ...

  I grund och botten är gratisversionen av Skype en konsumentprodukt. Därför saknar den flera av de mer avancerad funktionerna som finns i Skype for Business. Det går att hålla både videosamtal och telefonsamtal, men tjänsten är begränsad – särskilt för större företag.

  Skype har till exempel stöd för upp till samtidiga 25 deltagare. Det räcker såklart långt för många företag, men med Skype for Business kan ni istället vara upp till 250 deltagare. Skype for Business erbjuder dessutom många fler funktioner för kontroll och samarbete än lillebror, gratisversionen.

  Men en stor – och viktigt skillnad - mellan Skype för Business och gratisversionen är att du kan integrera betalversionen med fler appar från Microsoft. I och med att Skype for Business är inkluderad i Office 365 kan du använda Microsoftprogram som Word, PowerPoint och Excel.

  En annan viktig skillnad är säkerheten. Skype for Business är företagsklassad, vilket innebär att den har flera säkerhetsfunktioner som inte är inkluderade i gratisfunktionen. Både gratis- och betalversionen har förvisso AES och TLS-kryptering, som innebär att bara deltagare kan ta del av den kommunikation och information som delas i mötet. Men Skype for Business har fler funktioner. En sådan funktion är administratörskontroll. Med hjälp av denna funktion kan administratören neka eller tillåta olika deltagare att få tillgång till vissa funktioner. Tjänsten arkiverar dessutom misslyckade inloggningsförsök, vilket möjliggör att både buggar och försök till otillåten inloggning kan analyseras och följas upp.

 • Kan jag använda min nuvarande Skype-applikation, eller behöver jag byta för att använda Skype for Business? Vi rekommenderar att du alltid har den senaste ver...

  Vi rekommenderar att du alltid har den senaste versionen av klienten för att säkerställa att du har tillgång till alla funktioner.

 • Kan jag behålla min mobiloperatör, eller måsta jag byta? Vår tjänst är 100 % operatörsoberoende. Det gör at...

  Vår tjänst är 100 % operatörsoberoende. Det gör att du kan behålla din nuvarande operatör när du integrerar Teams och Skype for Business med Easy Telefoni.