Samtalsinspelning

Vill du kunna spela in inkommande och utgående samtal från era fasta telefoner och mobiler? Med vår tjänst för samtalsinspelning bestämmer ni själva när den automatiska inspelningen ska vara igång och när den ska vara avstängd.

Flexibel samtalsinspelning


Med vår tjänst för samtalsinspelning kan du enkelt spela in både inkommande och utgående samtal, både på fasta och mobila anknytningar. Du kan också välja om du vill spela in samtliga samtal eller till exempel en mindre del av de inkommande samtalen till kundtjänsten för att mäta er kundnöjdhet.

 

”Vi uppfyller finansinspektionens krav i enlighet med MiFID II”

 

Samtalsinspelning som uppfyller Finansinspektionens krav

Vår tjänst för samtalsinspelning uppfyller samtliga av Finansinspektionens krav, inklusive Finansinspektionens nya krav om mobil samtalsinspelning som trädde i kraft i januari 2017 (i enlighet med MiFID II).


Smart lagring och sökning av bandade samtal

Dina samtalsinspelningar sparas i 30 dagar. Vi har också gjort det riktigt enkelt att söka bland de inspelade ljudfilerna. Du kan bland annat söka på datum, inkommande samtal eller utgående samtal. Du och dina kollegor kan också logga in online och tagga upp samtal för att underlätta sökningar i ett senare skede. Efter ett samtal så kan ni också enkelt logga in på webben och tagga upp samtalet så det är lätt att hitta senare.


Får man spela in samtal – är det lagligt?

Enligt Brottsbalken 4 kap är det tillåtet att spela in ett samtal, så länge någon av parterna som deltar i samtalet är medveten om inspelningen. Vad innebär det? Om du spelar in dina egna samtal räknas du som en deltagare vilket gör att inspelning är tillåtet. Värt att känna till att detta gäller alla typer av samtal, alltså inte bara telefonsamtal.

Om däremot ingen av parterna som deltar i samtalet är medveten om inspelningen räknas det som avlyssning, vilket är förbjudet enligt lag.

Hur ska man som företag förhålla sig till samtalsinspelning?
Var alltid tydlig och transparent gentemot de som ringer till er. Berätta att samtalet spelas in och varför det görs.

Ladda ner produktblad

Vanliga frågor om samtalsinspelning

Vill ni veta mer om hur samtalsinspelning?

Varmt välkommen att boka in en demonstration. Vi kan via ett webmöte demonstrera växeln för er och visa hur smidigt och enkelt det är att använda Easy Telefoni.